Zeven bruikbare huidverzorgingstips voor de winter!

- hydratatie - huid - wintercare

Zeven bruikbare winter huidverzorgingstips

7 Huidverzorgingstips voor de winter

Hoewel de winter zijn charme van warme koffie en sneeuwlandschappen heeft, kan de schade en droogte die de winter aanricht aan je huid zeer irriterend zijn.

Daarom is huidverzorging in de winter een van de grootste zorgen (vooral voor mensen met een gevoelige huid).

Laat ons dit met je delen - huidverzorging in de winter kan wel eens moeilijker en anders blijken te zijn dan huidverzorging in de zomer.

Omdat elk seizoen om specifieke producten en behandelingen vraagt, moet je je huid vochtig en fris houden.

Dus zonder verder oponthoud, laten we eens kijken naar zeven bruikbare tips voor huidverzorging tijdens de winter!

Hydrateer je huid altijd

Hydratatie is de sleutel tot het voorkomen van een droge en schilferige huid in de winter. De menselijke huid wordt meestal droog, en door het gebrek aan de juiste hydratatie kan deze beginnen te jeuken en barsten.

Omdat een vochtinbrengende crème een extra laag hydratatie aan jouw huid toevoegt, is het noodzakelijk deze toe te voegen bij je dagelijkse make-up.

Het zou eigenlijk het eerste ding moeten zijn dat je gebruikt gedurende de dag.

Met een vochtinbrengende crème van goede kwaliteit kom je al een heel eind en bied je je huid talrijke voordelen. 

Het beste is om enkele minuten na het douchen, wanneer de huid droog is, een vochtinbrengende crème te gebruiken, omdat deze uitdroging het beste voorkomt.

Je kan ook kiezen voor een verzachtend middel, maar laat je niet in verwarring brengen door te denken dat een verzachtend en een vochtinbrengend middel hetzelfde zijn.

Al nagedacht over een Fractora Laserbehandeling

Het beste aan de Fractora laserbehandeling is dat je de producten en de laserdiepte kunt aanpassen aan jouw huidtype.

Aangezien we allemaal een huid hebben die anders reageert, bieden fractora laserbehandelingen verschillende voordelen.

Het primaire proces omvat het creëren van microkanalen door in de huid te prikken, zodat de serums nauwkeuriger het huidoppervlak kunnen penetreren.

De hersteltijd is ook veel korter omdat je je routine na ongeveer twee dagen weer kunt oppakken.

Deze behandeling vermindert niet alleen de droogheid van de huid, maar gaat ook huidveroudering tegen en hydrateert je huid in het algemeen beter.

Gebruik een mild reinigingsmiddel

 

Als je huid al gevoelig en droog is, is het het beste om een zachte en geurvrije reiniger te gebruiken.

Gewone zeep met andere ingrediënten en parfums kan jeuk en irritatie op de huid veroorzaken, en de aandoening wordt erger in het geval van een droge huid.

Aangezien reinigingsproducten noodzakelijk zijn binnen de huidverzorgingsroutine, kan je voor de winter overschakelen op een zacht reinigingsproduct.

Denk aan huidverzorgingsproducten als iets waar je gewoon niet op mag besparen - Koop kwaliteitsproducten!

Gebruik dagelijks zonnebrandcrème

Een zonnebad is goed in de winter, toch? Denk maar aan onze vitamine D. Wat is dan het nut van het dragen van zonnebrandcrème?

De UV-stralen van de zon kunnen in de winter schadelijker zijn voor de huid, en daarom is het essentieel om zonnecrème te gebruiken, zelfs als er overdag weinig zonlicht is.

Terwijl de olieproductie in de huid al laag is in de winter, kunnen de UV-stralen van de zon de natuurlijke oliën uit de huid rukken, waardoor de huid droog wordt.

Omdat we in de winter niet al te veel zonlicht krijgen, is het aanbrengen van een zonnebrandcrème met SPF 30 na de vochtinbrengende crème een geweldige manier om je huid gezond te houden.

Het gebruik van vaseline

Vaseline is dik, waardoor het zeer effectief is in de winter. Maar omdat onze olieproducerende klieren niet gelijkmatig over ons lichaam verdeeld zijn, moeten we onze voeten en handen extra verzorgen om te voorkomen dat ze uitdrogen en jeuken.

Hielen kunnen zelfs barsten als gevolg van overmatige jeuk en droogheid, en vaseline is het beste product dat je kunt gebruiken om dit te behandelen.

Omdat vaseline plakkerig is, is het een beter idee om de voeten voor het slapengaan met plasticfolie te bedekken. Zo voorkom je dat je deken en laken bevuild worden door vette vlekken.

Overweeg om een gezichtsbehandeling te laten doen

Hoewel je misschien knus onder het deken wil blijven liggen en niet naar buiten wil in de winter, kan een bezoek aan een salon en een gezichtsbehandeling de moeite waard zijn. Je kan ook steeds beginnen bouwen aan je eigen beautysalon thuis.

Chocolade gezichtsbehandelingen zijn tegenwoordig erg populair omdat ze bij bijna iedereen passen, en ze zijn zeer heilzaam voor mensen die tijdens de winter een droge huid hebben.

Afhankelijk van jouw huidtype en de gevoeligheid voor gezichtsbehandelingen, kan je uiteraard ook kiezen voor andere soorten.

Maar we raden wel aan om een gezichtsbehandeling te laten doen, want de winter is er altijd de juiste tijd voor.

Gebruik een goede scrub

De huid scrubben tijdens de winter lijkt misschien een slecht idee, maar soms kan het goed zijn voor je huid.

Als onze huid droog wordt, hopen de dode huidcellen zich op aan het huidoppervlak, waardoor het vocht de onderliggende lagen niet kan bereiken.

In zo'n geval kan scrubben de dode huidcellen verwijderen, maar zorg ervoor dat je niet hardhandig te werk gaat!

Wanneer je meer scrubs gebruikt dan nodig is, maak je je huid in de winter nog droger.

Winterverzorging voor je samengevat

Hoewel het winterseizoen zijn eigen charme heeft, wordt je huidverzorgingsroutine in de winter ook zwaarder, omdat de huid tijdens de winter het meest vatbaar is voor droogte en jeuk.

Door de juiste producten te gebruiken en voor de juiste behandelingen te kiezen, kan je je huid goed verzorgen en dit seizoen met weinig tot geen huidproblemen doorkomen.

Zorg er dus voor dat je onze winterverzorgingstips volgt en jouw huid gezond en gehydrateerd houdt, ongeacht het seizoen!

Blijf huid-gezond!

Wist je dat het gele licht van het MyHappySkin Ledmasker de zuurstofuitwisseling in de cel verbetert? Een sessie met geel licht geeft ook energie aan de huidcellen en bevordert de lymfedrainage. Kortom, een totale verbetering van de immuniteit van de huid.

 

 Oudere post Newer Post


Laat een reactie achter

Opgelet, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voor deze worden gepubliceerd